Haupt » 2007»Oktober»13 » Na natjecanje smo došli bez hrane i sve smo morali kupovati u Moskvi.
Na natjecanje smo došli bez hrane i sve smo morali kupovati u Moskvi.
13:15
Na natjecanje smo došli bez hrane i sve smo morali kupovati u Moskvi.
Uz to smo sve i kuhali, a druge su ekipe donijele već pripremljene
namirnice. No osvojili smo dvije medalje, otkrili su hrvatski
kulinarski reprezentativci nakon ukrštavanja svojih kuhača sa 500
kuhara iz 20 zemalja prošlog tjedna u Moskvi. Izbornik Branko
Ognjenović sastavio je tim od pobjednika na domaćim natjecanjima, a
Grozdana Bohorč, Marija Kuzminski, Hrvoje Zirojević i Matija Balent tri
dana su se borili u šest kategorija kulinarske umjetnosti. Hrvoje
Zirojević osvojio je srebrnu medalju za puretinu s kestenima i
vrganjima, a Grozdana Bohorč broncu za kolač od čokolade.
PURETINA S KESTENOM I VRGANJIMA
Sastojci: 0,4 kg puretine, 0,4 kg špinata, 0,25 ml mlijeka, 12,5 dkg maslaca, 50 g parmezana, 15 dkg vrganja, 12 kestena, brašno
Puretinu izrežemo u medaljone. Lagano ih potučemo, začinimo pa popržimo
na maslacu. Špinat skuhamo i isjeckamo. U posudi rastopimo maslac,
dodamo malo brašna i napravimo zapršku. Dodamo špinat i povežemo
sastojke. Podlijemo mlijekom. Na medaljon stavimo nadjev od špinata te
prelijemo bešamel umakom, posipamo parmezanom i zapečemo. Kestene
skuhamo u mlijeku i začinskim travama pa ih sortiramo na maslacu te
flambiramo. Kao podlogu za medaljone napravimo ragu od